Eén van de industrieën waarvoor wij leveren is de voedingsmiddelenindustrie. Dit is, op dit moment, waarschijnlijk het belangrijkste sub-segment in de totale Nederlandse industrie.

Het is voor de voedingsmiddelenindustrie, waar de vervaardiging en/of verpakking van voedingsmiddelen en drank plaatsvindt, van cruciaal belang dat er op hygiënische wijze wordt gewerkt. De voedingsmiddelenindustrie wordt streng geauditeerd en moet aan zeer veel hygiëne- en kwaliteitseisen voldoen. De machines en dus ook de lagers die hier worden gebruikt moeten weerstand bieden tegen slijtage, wrijving, corrosie en oxidatie.

 

Ze moeten ook voedselveilig en internationaal goedgekeurd zijn en werken onder de meest veeleisende omstandigheden in productieomgevingen. Waar hoge normen van hygiëne belangrijk zijn, zijn de gladde oppervlakken van kunststof lagerhuizen veel hygiënischer dan die van gietstaal, waar in de ruwe oppervlakken veel vuil en dergelijke zich kan verzamelen. WBT heeft een uitgebreid assortiment kunststof en RVS lagers, welke uitermate geschikt zijn voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie.

 

 

 

 

WBT heeft veel ervaring in de verpakkingsindustrie, welke nauw samenhangt met de voedingsmiddelenindustrie. Deze industrie kent twee takken: aan de ene kant het verpakken van goederen en waren, anderzijds het produceren van verpakkingsmateriaal. Het is een van de snelst groeiende industrieën in Nederland.

In deze branche worden veel machines gebouwd en gereviseerd. Wij weten als geen ander hoe belangrijk beschikbaarheid van de juiste lagers is voor uw onderneming en kunnen technische ondersteuning bieden. Zo is het van belang hoogwaardige producten te gebruiken vanwege de zware lasten die van toepassing zijn.

Eén van de trends in deze industrie is het verlagen van het gewicht van de verpakkingen, hierdoor gaan de materiaalkosten omlaag en kunnen transport en milieubesparingen worden gerealiseerd. Hiervoor worden de machines opnieuw geëngineerd, wat ook betekent dat er nieuwe lagers nodig zijn. Daarnaast bieden wij ook technische ondersteuning zowel in het pre- en after sales traject.

 

 

 De machinebouw richt op de productie en het onderhoud van machines voor zowel consumenten als bedrijven. Hier worden gereedschapswerktuigen, machines, huishoudelijke apparatuur, installaties en dergelijke gemaakt. In vrijwel al deze machines zitten lagers, gezien het feit dat er draaiende delen aanwezig zijn.

Machinebouw richt zich niet alleen op het maken van nieuwe machines, maar ook op de revisie van reeds bestaande machines. Snelheid in leveren is dan van het grootste belang, stilstand betekent immers dat er geen productie kan plaatsvinden.

Innovatie speelt een grote rol binnen de machine-industrie. Hoogwaardige technieken en onderdelen zorgen er voor dat de productie sneller en beter kan. Met onze technische ondersteuning kunnen we klanten in deze industrie extra van dienst zijn.

 

 

 

 

De term Agricultuur is veel omvattend. Simpelweg is het eigenlijk alles dat met akkerbouw, landbouw en veeteelt te maken heeft. Voor het hele traject van zaaien tot oogsten wordt er gebruik gemaakt van machines en voertuigen; rooimachines, transportbanden, karren enzovoort. Deze machines en voertuigen zitten vol met lagers, van groot tot klein en in allerlei materialen. De machines en dus ook de lagers die hier worden gebruikt moeten weerstand tegen slijtage, wrijving, corrosie en oxidatie bieden.

 

 

 

WBT is actief in vrijwel alle industrieën. Wij leveren niet alleen aan klanten in de voedingsmiddelen en verpakkingsindustrie, machinebouw en agricultuur, maar hebben ook klanten in vele andere sectoren.

 

Wij leveren lagers voor onder andere wind-, water- en zonindustrie, offshore, scheepvaart en vele anderen.