Industrieën > Voedingsmiddelen >

 

Eén van de industrieën waarvoor wij leveren is de voedingsmiddelenindustrie. Dit is, op dit moment, waarschijnlijk het belangrijkste sub-segment in de totale Nederlandse industrie.

Het is voor de voedingsmiddelenindustrie, waar de vervaardiging en/of verpakking van voedingsmiddelen en drank plaatsvindt, van cruciaal belang dat er op hygiënische wijze wordt gewerkt. De voedingsmiddelenindustrie wordt streng geauditeerd en moet aan zeer veel hygiëne- en kwaliteitseisen voldoen. De machines en dus ook de lagers die hier worden gebruikt moeten weerstand bieden tegen slijtage, wrijving, corrosie en oxidatie.

 

Ze moeten ook voedselveilig en internationaal goedgekeurd zijn en werken onder de meest veeleisende omstandigheden in productieomgevingen. Waar hoge normen van hygiëne belangrijk zijn, zijn de gladde oppervlakken van kunststof lagerhuizen veel hygiënischer dan die van gietstaal, waar in de ruwe oppervlakken veel vuil en dergelijke zich kan verzamelen. WBT heeft een uitgebreid assortiment kunststof en RVS lagers, welke uitermate geschikt zijn voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie.